Blog of my life.......Please drop by

My Blog List

Jom Shopping

New Year Giveaway (Sticky mode 31 Dec 2009)


Mari ramai-ramai join Giveaway anjuran zue di sini. Cuma perlu ikut syarat-syaratnya yg amat mudah di sini.
Maybe korang tak perasan menda apa la gamaknya wine bootle umbrella ni. Memula aku pn cam konpius menda apa yg dlm kotak tu. Meh nak preview skit2 menda apakah iteww...tadaaa...
cantik kan?????..... ada banyak lagi.... moh la tgk kat sini

sistysweety is sweetysisty


Come on all my dear friends... join this contest to win this cute hairclips by sistysweety. Just follow all the instruction here. Hurry!! Hurry!!

MedaiStore Lucky Draw (Sticky mode 25 Dec 09)


Kepada semua kwn2..jom sertai MedaiStore Lucky Draw..

Syarat-syaratnya mudah saja..
kena beli CD dulu? takde la...sape2 je boleh join ya.. kena jadi FOLLOWER MedaiStore dulu.
  1. pastu buat satu ENTRY promote Lucky Draw ni dan pastikan ia STICKY MODE sampai 25 Disember 2009
  2. letak BANNER di side bar
  3. senaraikan MedaiStore dalam BLOGLIST anda ye.
  4. dan jangan lupa LINK balik ke MedaiStore.
  5. tinggalkan jejak/komen supaya saya boleh menjejaki anda.

HADIAHNYA?
jeng jeng jeng..
yang pastinya 3 pemenang bertuah akan mendapat:
1 CD BAMBOO BABYTODD
1 CD COOLABABY
1 WETBAG
dan hadiah2 misteri...


jom ramai2..mana la tahu bertuah..

Mama Balqis 2nd Anniversary Giveaway (Sticky mode 24 Dec 09)


Contest nie anjuran mama balqis sempena 2nd anniversarynyer..

Cam contest2 blogger lain gak.. syaratnye mudah jer..


  1. jadi follower blog nie & Follow jgk blog mama kyra- baru jd penaja hadiah ke3 (pakse rela)

  2. letak banner contest nie kat side bar & link back hokey.. (klu x.. x aci tau...)

  3. masukkan blog mama balqis dan mama kyra dlm bloglist korang (harus)

  4. buat entry psl contest nie.. Mama Balqis 2nd Anniversary Giveaway (sticky mode tau...until 24 Disember 2009)

  5. dah siap jgn lupe tinggalkn link & komen kat entry nie utk dijejak...

MamaCygBaby Giveaway

Jom jengah ke blog ini, ada giveaway yg sangat menarik.... 30 participant yg plg cepat je dpt... cemana nk join??? nak tau ke?? moh le jenguk ke sini.
Blog MamaCygBaby ada menjual pelbagai brg seperti CD. baju, acar....nnt mcm2 lg nak ada juai... kena keep coming to her blog, pasti ad sesuatu yg menarik minat nnt.
KASIH HINGGA KE SYURGA

Actually kalau tak pamer pun mmg anak2 ibu kena tahu ibu senantiasa menyayangi anak2 ibu. Dengan cara memeluk, mencium, mendukung, menyuap pendek kata semua perbuatan boleh mempamerkan kasih sayang. So, inilah salah satu daripada perbuatan yg mempamerkan kasih sayang ibu untuk anak2 ibu. Tak terucap, terungkap dan tertaip byk mana asih sayang tu....

Nangis Contest by Mummy Ariq (4 Jan 10)

Umar Saidi Bin Hasnol
9 bulan
Adik nangis sebab nak ibu dokong, walaupun kakak dah pujuk still nangis jugak. Ibu tak kemana pun nak oii... ada depan ni je ha... Dah dokong automatik diam....manje ni..manje...
Jom ramai-ramai memeriahkan contest Mummy Ariq nie....

BBQISTINA Giveaway (28 Dec 2009)


Giveaway by BBQistina..... Sila jengok ke sini utk mengetahui dgn lebih lanjut. Amatlah mudah cuma jd follower saja. Jgn tunggu lg, cepat...epat...cepat....

Baby & Nature Sugarissa Contest (15 Jan 2009)

Upon the launching of this new Online Store Sugarissa would like held a fun contest to all mummies / daddies / uncles / aunties out there to join and get to know about Sugarissa at the same time!


Tittle: Hey friends! Let's nature with me!
Child's name: Nurul Uzma




To take part you will need to:
  1. Be a Sugarissa Follower! You will automatically become a Sugarissa member if you are a follower.

  2. Upload a picture of your little one (aged 0-6 years old at the time) outdoors with animals/trees/seaside (you got the idea). It can be a picture of a child, with mummy/daddy or with the whole family. No edited version.

  3. Give a creative title to the photo and write down your child name. One entry per person.

  4. In your entry, please include a link back to this giveaway entry. Invite Everyone to join!

  5. Please insert the contest logo at your sidebar with a link back to this entry as well.

  6. Once everything done, leave your comment here with a link back to your entry and include your email. Done!!


Tudung Giveaway Contest (15 Jan 2009)



Marilah join contest "Tudung Giveaway Contest". Cuma lampirkan gambar "Saat Percutian Indah Anda"


Syarat2 Penyertaan ialah:
  • Mesti ada blog

  • Jadi Follower Teratak Comellotte dan add Teratak Comellotte dalam bloglist anda

  • Letak banner ini di sidebar blog anda dengan link ke entry ini

  • Buat entri mengenai contest ini

  • Upload satu gambar saat percutian indah anda. tak kira dalam Malaysia ke Luar Malaysia

  • Nyatakan tempat dan tahun anda pergi bercuti. gambar yg menarik,cantik diambil kira

  • Tinggalkan link entri anda di ruang komen

"Saat Percutian Indah Anda"

Gold Coast, Australia

November 2008

Butik Balqis Sayang Giveaway (31 Dec 2009)


Sempena pembukaan kedai baru iaitu BUTIK BALQIS SAYANG,mama balqis nak mengadakan giveawaySyarat penyertaan senang ajer...
  1. Buat entry pasal giveaway ni kat blog anda
  2. jadi follower MAMA BALQIS'S DIARY dan BUTIK BALQIS SAYANG
  3. masukkan kedua-dua blog ini di blog list anda
  4. tinggalkan comment berserta link anda disini

Pertandingan Akhir Tahun by Raja Kamil

Contest by Raja Kamil. Amatlah mudah cuma perlu copy & paste ayat seperti di bawah

Raja Kamil seorang usahawan internet sepenuh masa mengadakan cabutan bertuah lagi.
Hadiah kali ini lebih lumayan daripada sebelum ini.
Begitu juga dengan syaratnya, paling mudah, tak sampai seminit pun masa diperlukan untuk peluang memenangi hadiah beliau.
Jika anda hendak memenangi sebuah MP3 Player berkapasiti 2GB, baca lanjut di cabutan
http://rajakamil.biz/2009/11/20/pertandingan-akhir-tahun-update

Hadiahnya sangatlah best iatu MP3 player 2G, apalagi jom kita serbu....

My Birthday Giveaway (M-B-G)

"Sticky Mode till 22nd Nov 2009"

1st of all Happy Birthday to Sis Sarah yang ke TTuutttt.... So, bersempena dgn birthdaynya yg kunjung tiba, Sis Sarah kita yg baik hati ni telah mengadakan Giveaway...ya sila percaya...Giveaway ye kawan2, so apa tunggu lagi jom kita pakat serbu ke blog Sis Sarah utk mengetahui cemana nak dapat special giveaway tu...

Pertemuan dengan cik CD
CD...menatang apakah iteww??? Mula nampak perkataan CD ni di forum Cari.com, tak ambik pot lg masa tu. Then bila shopping online, pasti nampak salah satu barang ada CD, still tak menemui lagi kesedaran. Then lagi, bila melawat je ke blog2 org lain mesti ada citer pasal CD...CD...CD...still tak ketemu jodoh lg dgn cik CD nih....aisey....

Sampailah satu ketika...jeng..jeng..jeng.... Member depan ofis beli satu set CD. Suruh dia bawak CD tu nak tgk & feel cemana la rupa & rasa cik CD yang dah lama ternampak2 nih. Hmmm...mmg best materialnya, kaler pn so fancy. Akhirnya bertemu jugak jodoh dgn cik CD nih bila ku mula membeli CD, itu pn share dulu dgn kawan ofis. Bila dah cuba pakai, mmg berbaloi compared to disposable diapers... Apa yg bestnya???

1- Hijaukan Bumi
2- No more nappy rash
3- Kecomelan babyku berganda dgn penggunaan CD
4- Bermacam design dan kaler di pasaran

Insyaallah lepas ni, cik CD adalah salah satu dr koleksi kegemaranku, blh pakai lagi wooo sampai ke anak2 yg lain, mmg sangt untung dan berbaloi2. Tak sesia la bertemu jodoh dgn cik CD ni. Yang menambah bestnya lagi, hubbyku pn mula menyokong pemakainan CD nih, so lagi berkobar-kobar la daku....

My adorable baby with the CD

Anakku Ceria Give-away Contest

"Sticky Mode till 22nd Nov 2009"

1st contest try masuk. Insyaallah ada rezeki dpt la, Manatau bertuah kan sempena 1st time masuk...mintak-mintak ada la jodoh dgn hati tuan empunya contest. Kawan-kawan doa-doakan lah ye.. Jom la pakat ramai-ramai serbu masuk contest kat sini

Cara Penyertaan:

2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/
3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/2009/10/anakku-ceria-give-away-contest.html
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)
6. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.


Umar Saidi Bin Hasnol yang ceria!

8 Bulan

Syarat-syaratnya;

1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja
3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 20094. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.
4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad

baby in romper contest


Salah satu contest yang melayakkan adik masuk, adik memanglah berkoyan-koyan rompersnya. And this is one of his smart rompers. Ala-ala little atlit gitew... Contestnye pun amatlah mudah T & C nya. Untuk mengetahui lebih lanjut sila ke blog kawan kita kak ngah aslinda or kedai kak ngah yg ada byk sgt brg2 menarik untuk dimiliki.... Rompers yg digayakan adik mmg sama sebijik mcm adief pakai, so hopefully will get more credit..hehehehe. Antara aksi-aksi little atlit ber'rompers' bakal juara... (amin...amin...)


aaaaaaa
Salah seorang atlit yang memasuki pertandingan aaaaaaaaYa...acara menge'mop' rumah...mula2 mop ke kiri



aaaaaaa
Jgn lupa guna sekali alat tambahan spy lebih bersih aaaaaaaAtlit nampaknya sudah keletihan, harap2 berbaloi


Biodata Atlit
Nama: Umar Saidi
Umur: 8 bulan

Mari kengkawan kita ramai-ramai memeriahkan contest ni, cuma klik saja kat banner atas nun...

"Seindah Butterfly" Giveaway Category B

Giveaway jauh dr perantauan...Abu Dhabi sana nun, jauh tau...hebat kan???? Daripada Cik Puan Irma kita.. Insyaallah ada rezeki, tak dpt pi sana, dapat bau & rasa hadiah dari sana pun jadi lah
Gambar baby & kids sgtlah berkoyan-koyan, soh carik plak yg cute, tapi semuanya cute cemana nii?? rambang mata nak memilih...

Sponsored lagi dari http://tokeybaju.blogspot.com/. Adoi la, ni lagi satu rambang mata nak memilih, sumanya lawa lawa sehh.. Lain dr yg lain, gerenti lain punya la sbb handmade. Sangat cantik tgk design die..Antara designnye yg meletup-letup...



See....betul tak I cakap...lawa kan... Ada lagi yg lawa-lawa, pi la jengok kat CUDA

The Contestant!!!!
Umar Saidi, 8 Bulan
Aktiviti sekarang mengemop seluruh rumah, alhamdulillah kecik2 lg dah tunjuk rajin..kekekekeke. Blh tahan nangisnya, sibbaik volume slow sikit dr si kakaknya.

Nurul Uzma, 4 Tahun
Ini budak sgt suka tgk tv, kalau tak bg dia bukak volume..wallawehh abeh satu rumah... Obses sgt dgn princess & pink..so, kalo dpt degign princess mmg best le kat dia..Insyaallah..

Baby with Transport Contest


Dianjurkan oleh Ummi Nabilah. Baby Nabilah suka sangat naik menan-menan ni, so ummi Nabilah pn nak tgk gak kenkawan Nabilah yg suka gak naik transport ni sama-sama..hehehe
So, mari kita ramai-ramai yg punya anak suka naik mena-menn join ini contest......di mana???
Actually tak banyak sangat gambar anak-anakku naik transport ni, memandangkan rumah kami yg punya limited space, membuatkan ku kurang membeli transportation for them. Ini pn tumpang motor Danish masa kat kampung rumah tok mama. Sampai je sana kehulu kehilir ini dua org budak....satu rumah dah dijelajah.

Uzma & Danish merempit!!!!
Masa ni umur Uzma 2 tahun & 7 bulan


BABY IN BABYKIDSLOVE APPAREL


Contest for the baby wearing the legging or thight, suka..suka...suka... This interesting contest dianjurkan oleh Baby Kidslove Online Boutique. Cuba uolls skodeng blog ni, mmg byk legging, socks & shirt cute2. Dah la cantik, murah pulak tu. Ku memang suka sgt menggayakan the kids with the legging exspecially bila tido dl aircon & mlm2. Takde la sejuk sgt budak2 berdua ni. Nowadays byk kan legging yg stylo & cantik2 gitew. Mmg cantik bila pakai dgn gown or shirt..masuk gitew.

Nurul Uzma
DOB: 18 Oct 2005
Kakak is wearing the thights (sekali dgn socks) mmg match dgn gown pink tu. Stylo kan?

Umar Saidi
DOB: 1 Mac 2009
Adik is wearing the Fox legging. Time dia tgh galak merangkak & memanjat ni mmg seswuaii sgt pakai legging, takdak la hitam lutut tu nnt kan. Nampak very kemas kan. Bontot nampak montok sgt, mmg geram!! gigit!!!.

Nama ibu to these gorgeous kids : Rozana

Hadiah nya??? Memang sgtlah mengujakan, rugi wooo kalau tak masuk contest ni. Nak tau jugak hadiahdia apa? Jom tgk sini

Baby Snowdrop's Giveaway


Powered by BannerFans.com

Mari..mari..mari... join ini giveaway. Kalau bertuah boleh dapatkan free cloth pad, kalau bertuah lagi blh dapat lagi free ring sling. Mcmana mau dapat???? Semua cara-caranya tertera di blog nisa sini. Untuk ibu-ibu yang menyusu sepertiku blh dptkan juga milk booster, breast pump or ring sling di sini.

Suka sangat nak mencuba itu cloth pad. Sekarang kita mesti menjaga dan memelihara bumi kita. Mari kita semua sama-sama hijaukan bumi lagi dgn cloth pad ini. Jangan lupa klik di sini

Heavenly Lunch

Hari ni berpeluang merendek dengan cik Zuzie kebetulan mmg ada hal nak kena gi bank jugak & keja pun so far dah kurenggg skit kebelambakkan iteww..

So, tanpa buang masa dan peluang, memanjakan diri kami lunch kat sini..hehehe

ASIARI....SACC Mall
1st time kami ber2 terjah ke sini, nampak cam mahai, tp bila dikebek2 menu depan pintu tu kira ok la, still affordable & not bad. Gambaq ilustrasi pn begitu mengiurkan skali..huhuhu..


Zuzie nak diet la konon, makan nie je, Spicy Beef Soup Noodle


Aku makan nasik..huahuahua..lapar wei, ibu menyusu (alasan..) Ayam Percik with Butter Rice


Erk..blh habis ke mkn nih?..agak2 korang habis tak?



Couple with the refreshing Chinese Hot Tea

Tak cukup dengan itu, kami menyambung acara memuncitkan diri kami ke sini, tapau2, kang lapaq lak petang nnt, utk kwn2 jugak...(alasan lagik)

Makan agak bernapsu hari nih, actually hari-hari pun camtu jugak..huahuahua... Apa-apa pun hari ni makan memang best..best..best..
So, agak2 korang abes tak kitorang akan tadik??? hehehehe...lu pikir la sendiri...

Stage Fright

Bagus jugak ni boleh melatih kakak menangani stage fright. Dok tgh ngantuk2 dlm stroller tu terus jadi cargas bila nampak clown kat ruang legar bwh tu. Nak pegi tp tkut, cemana tu. Dia mau sgt2 belon2 tu.

Kena jawab few simple question seblom dapat belon yg verry the vogue the vass tu (lupa lak nak snap tha vogue ballon). Kakak turut sama angkat tangan, tapi sambil2 tu dok jeling2 ke arahku, makesure ibu tak larikk..hehehe.

Semua belon dah di sapu abes org lain, aisey, nak buat cemana kakak tak dapat, tp muka dia dah start lain..alamak, she start to cry!!!...kesiannya anak ibu nih.

Sibbaik clown tu bagi jugak belon for each child, but just make the simple one. Alhamdulillah, terus ceria balik sang kakak. But this time kena buat line & ikut turn utk dapat the ballon on the stage.



OK everybody! plz make a straight line....

Ibu jangan larik tau!!


Its my turn now..


Tadaa!!!....cantik tak belon teddy bear ni.
Alhamdulillah kakak dah berani sikit, even abah pun terkejut, "Aik! berani jugak Uzma naik atas stage tu?" hehehehe. Go Uzma Go!! (Sila nyanyi mcm go diego go!!)

He Can Talk????

Yes....please believe it. Umar Can talk now..sekali lagi Jangan Tak Percaya OK...
Ini buktinya...Saksikanlah...lihatlah dunia...

(Video kurang berkualiti, almaklumlah ambik dr hp murahku sajor...)

Blogging la pulak

Semua org ada blog.....
Aku pun nak ada blog....
Mari kita ramai-ramai berblog...
blog...blog...blog....goblok....