Blog of my life.......Please drop by

My Blog List

Jom Shopping

Anniversary Giveaway by Ana Suzana

Wakakaka...lama giler tak join contest. Walaupun dah lama tak join contest tapi kumasih aktif mengupdate blog of my-life TempatRahsia. Even takdak org sgt nak baca pun...wakakaka lagi. Sila la mengendap ye..

Contest kali ni mmg menarik sgt, menarik kat hadiahnya. Contest from Ana Suzana. Ana kukenal dr forum cari.com as mama_ain. Lagi syok sebab dah penah jumpa sekali masa jamuan hari raya hrtu kat rumah dia. Syoknyeeee...Itu yg membuatkan lg bersemangat nk join nih...hehehe.


Ana buat giveaway ni sempena anniversary beliau. So Ana, moga senantiasa berbahagia bersama si dia sepanjang hayat ye.

Nak tag dua orang kengkawanku yakni:-

meh la join skali..manatau ada rezeki kan...heheheh
Moga-moga murah lah rezeki ku kali ni, blh la nak melaram dgn tudung yg cantik ni...Amin!!!


Lawa-lawakannnn....bestnye kalo dapat!!!!

Gambar Free Dah Dapat

Memang betul apa yg dijanjikan mereka......
Yeaaa.....dah dapat gambar free....cepat plak tu.
Hari Rabu (28th Apr 2010) published & email the blog review ngam-ngam 6 bln je usia blog, esoknya khamis dah dpt reply dr eoe.
eoe janji dlm masa 3 hari bekerja akan hantar.
Hari Isnin dah dpt parcel......bestnya.....
TADAAA.....




Cepat la kawan2....mulakan langkah.......
dan jgn lupa print kat sini lain kali.......I dah penah try print dah....

EOE Online Print Promotions

EOE Online Print Promotions



Nowadays kita dh tak perlu print kat kedai photo…dahla lambat, mahal pulak… Then kena edit yg mana nk print then kena save kat CD-R or Pendrive dulu. Belum habis lagi, kena pegi 2 kali, nk tinggalkan, then dtg pulak utk collect.…Fuhh....berpeluh-peluh kan. Itu yg meyebabkan kadang2 agak lambat nk pegi print nih..


Cara Mudah!!!! dah tak perlu risau…upload kan je mana2 gambar yg nak secara online..mudah dan menjimatkan masa… Saya dah pernah guna service ni sekali memang sungguh mudah!


Lagi best sebab sekarang EOE Online ade buat Special Print Promotions:

  • 4R print @ RM0.30 each
  • 5R print @ RM0.50 each
  • No additional charges
  • No minimum quantity required
  • Free delivery for orders RM35.00 and above


Hanya perlu sign-up, updated details, upload gambar yg korang nk print… guna software Photo Express Software yang boleh mengupload gambar dengan pantas dan mudah..terdapat fungsi ‘Auto Upload Resume’ dan ‘Photo Resizing’…




Ada 3 options untuk membuat pembaaran, mesti semua org blh buat salh satu, pilih mana yg berkenan:

Option 1: Credit Card Payment



Pay through a secure credit card payment gateway.

Please take note that COMMERCEPAYMENT.com will be shown in your credit card statement.



Option 2: Bank Transfer Payment



Make payment by directly transfer the amount from your account to East Ocean e-Imaging account. Currently we only support payment from Maybank



Option 3: Bank In Payment


Please deposit the payment amount into East Ocean e-Imaging’s Maybank account and fax/email us the payment slip/reference number with your invoice number to +603-9223 4233 or email sales@eoe.com.my



bayaran hendaklah dijelaskan dlm masa 7 hari… gambar akan dihantar terus ke rumah… senang je kan…



Begini cara-caranya…





Apa tunggu lagi kenkawan…jom la try…klik banner di bawah sekarang….





Sabar-sabar.....ada lagi berita baik… mari kita ramai-ramai join Bloggers Review Program
follow all the instruction and you will entitled to claim for one time
Free 50×4R and 2×8R photos

Good Luck

@@April_giveaway@@ by zie fauzi


@@April_giveaway@@ by zie fauzi anjuran zie fauzie untuk bulan April.
Sila klik SINI untuk syarat-syaratnya.

Giveaway ni tahu zari Zaikulim 




Giveaway 4 - Zhaneez Craft 1st Anniversary


Giveaway 4 - Zhaneez Craft 1st Anniversary anjuran Zhaneez sempena Zhaneez Craft yang akan menyambut ulang tahun pertama.... HAPPY ANNIVERSARY!!!!!
Sila klik SINI utk cara-cara menyertainya


Saya mencadangkan Zhaneez tambah lagi item seperi bag handphone, sling bag kecik for teenager or kids, sure cute pakai time raya nnt.


Contest! : Cabutan Bertuah, Menangi RM50!

RM50 untuk dimenangi, Join sekarang!

Anjuran FarhanRazak. Untuk mengetahui syarat-syaratnya cuma klik di SINI


Hadiah-hadiah Contests & Giveaways & Lucky draw

Setelah sekian lama menyepi dari dunia contest & giveaways & lucky draw.....akhirnya aku kembali dimulai dgn contest tepung gomak tu... Yea...itulah tanda kebangkitan semula!!!

Bukanlah bermakna dah give-up sbb tak menang apa-apa, I do menang something dan Alhamdulillah byk jugaklah... Kalau tak menang pn dapat menambah kenalan ramai.....

Agak ke'bz'an especially lepas pembedahan hrtu, byk kerja yg tergantung nk setel, dah habih setel mai lagi benda baru nak kena setel..ni mcm dah reda skit blh la nak start balik....heheheheh..

Saja nak share beberapa hadiah dari beberapa contest/giveaways/lucky draw yg dah dpt...Alhamdulillah..
Kebanyakkannya dapat masa cuti MC dulu, dalam dok sakit2 at least ada jugak sikit terapi...terapi dpt hadiah...heheheheh...

Thanks so much pada semua yg dah menganjurkan....sila lah buat lagi.....



1)  Gift from Baby Snowdrops - Cloth pad
     (Baby Snowdrops Giveaways)




 2)  Gift from Adrini's - Baby Crochet hat+mittens+booties
      (Adrini's 1st Giveaways)

                                                                 Model Umar dah testing



 3)  Gift from Wan - Porcelain container
      (Wansteddy Conway)




4) Gift from Sari & Wan - Brg-brg baby seperti di bawah
    (Pampers4free Giveaway)


5) Gift from Kak Long Nuzula - CD Coolababy AIO white
    (Happy Cloth Diapering Giveaway)
                     

6) Gift from MamaCygBaby - Sabun kecantikan Chantique
    (MamaCygBaby Giveaway)

                      



7) Gift from Ummi - Lycra Hairband
    (Lycra Hairband Giveaway )
                        

~ AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA ~ (14 Apr 2010)



Nama Mangsa : Umar Saidi
Umur waktu kejadian : 1 Bulan
Umur mangsa sekarang : 1 Tahun 1 Bulan



Gambar Sekadar Selingan, bukan utk contest, sekadar penceritaan.......

Wajah sebenar mangsa waktu kejadian                 Wajah mangsa sekarang.....................



Contest  ~ AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA ~ anjuran FanTaGHiROLyNN. Sangat menarik untuk disertai..... Koleksi kegomakkan Umar sgt la banyak, ni antara yg paling gomak ler...hehehe...

Jom kita ramai2 join, masih sempat lagi nih..last kopek....Manalah tahu Insyaallah ada rezeki... Untuk syarat-syarat Penyertaan Meh klik kat SINI. Senang banget....

Giveaway Feb 2010 by Suzikhai


Jom meriahkan giveway nie anjuran suzikhai


Zana tahu giveway nie dari blog ZaiKulim
Siapakah referral anda. Contohnya kalau anda tahu dari Zana ...
Sila beritahu referral :Zana ok


Hadiahnya ialah :

1. Tempat pertama : Produk dermalogica conditioning body wash, stress relief treatment oil, body hydrating cream & the ultimate buffing glove worth RM150

2. Tempat kedua : Shawl dari Aisyahscarf worth RM13

3. Tempat ketiga : Felt yang akan dijahitkan nama anda worth RM10.

Baby Crying Contest


Umar Saidi
9 bln
11 bln (recent age)
Kakak tengah pujuk Umar sbb dia nakkan kamera yg ibu pegang. Kalau dengan kakak main apa pn seronok. Terus tak jd nangis, nak mainnn je.


Gambar diatas dipertaruhkan untuk Baby Crying contest anjuran Kak Pah. Jom kita ramai2 memeriahkan contest kakpah ni. Cuma klik saja Baby Crying Contest atau pada banner kat bawah yg sgt comel ni.

Dini's Giveaway (31 March 2010)


Jom kita ramai2 join giveaway anjuran Dini. Untuk mengetahui prosedurnya yg amat mudah (skemanya...hehehehe) hanya perlu klik di Dini's Giveaway atau pada banner kat atas tu...

disini hatiku: my 1st giveaway (1 Mac 10)

Jom sertai giveaway anjuran Fawa.
Syarat2 yg amat mudah cuma perlu klik di disini hatiku: my 1st giveaway
atau pada banner di atas tu....

Lucky Draw Dairy Girlz-scorpio (17 Feb 10)


Jom kita ramai2 memeriahkan contest yg dianjurkan oleh eija ni. Nak join cuma klik di
Lucky Draw Dairy girlz-scorpio
atau pada banner diatas tu.....cepat tak byk masa dah ni...

Mari Kelih Store Contest 2010 (1 Mac 10)


Zaila dengan berbesar hati ingin menganjurkan "Mari Kelih Store 2010 Contest"
sempena penyertaannya di I Love Bazaar the RedRush by RylDesigns pada 27 & 28hb Februari 2010 di Subang Parade.

Moh le kita beramai2 serbu booth Zalia kat sini nanti.


Nak tahu exact target (gerai cik Zaila kita) masa kat situ nanti refer kat sini ye...

MIDIAIDABIZ2U GIVEAWAY


Sempena anniversary perkenalan midi & aida, diorang telah mengadakan giveaway. First of all Zana nk ucapkan Happy Anniversary for MidiAida, moga kasih berpanjangan.

Jom kita ramai2 memeriahkan giveaway ni, cuma klik
MIDIAIDABIZ2U GIVEAWAY
atau pada banner kat atas tu....


Sigma Online Shop Giveaway (10 Mac 10)


giveaway dibuat sempena mempromosi laman web baru Mica-tety iaitu Sigma Online Shop yg menjual alat2 elektronik canggih... Canggih cemana pi ler nengok dulu situ

Cara2 nak mengjoinkan diri cuma perlu klik di Sigma Online Shop Giveaway
atau pada banner di atas...



Baby Cutes Collection Giveaway (25 Feb 10)


Sempena pembukaan kedai Baby Cutes Collection bermurah hati ingin memberikan cenderahati dengan mengadakan giveaway Yeay!!!

Untuk mengetahui cara2nya cuma perlu klik
BABY CUTES COLLECTION GIVEAWAY
atau pada banner kat atas nun..

Hadiah2nya sgt la menarikss....




MamaTisya LovelyScents Giveaway (26 Feb 10)



jom ramai2 join
MamaTisya LovelyScents Giveaway
mana tau termasuk antara 7 org yg bertuah itu
tak payah susah2 nk kena jwb soklan or buat slogan or upload gmbr pun

Cara2 nak join cuma perlu klik pada
MamaTisya LovelyScents Giveaway
or
pada banner kat atas nun...

raflessia07's giveaway (28 Feb 10)



How to join?????

3 easy step

BE A raflessia07 FOLLOWER
ADD LINK raflessia07
LETAK BANNER DI POST ENTRI N SIDE BAR and link kan ke entry ni
pemenang akan dipilih berdasarkan lucky draw hadiah??
For more details, please click to raflessia07's giveaway
or click at the banner above

Lycra Hairband Giveaway (26 Feb 10)

Jom kita ramai-ramai meriahkan giveaway Ummi. Cara-caranya just klik di
Lycra Hairband giveaway atau pada banner di atas ni.

Kalau terpilih Zana suka sgt harband set F tu...verry colorful...hehehe

Cabutan Bertuah Sempena Pelancaran Blog "FREEBIES & CHEAPIES STORE" (14 Feb 10)


Cabutan bertuah anjuran Mimi. Untuk penerangan lebih lanjut boleh klik di

CABUTAN BERTUAH SEMPENA PELANCARAN BLOG "FREEBIES & CHEAPIES STORE"

atau pada banner kat atas tu.

Yanadzul Giveaway : Win Aivee Emart Toy & Mystery Gift (15 Feb 10)


Mari...mari...mari...kita ramai-ramai join giveaway
Yanadzul Giveaway : Win Aivee Emart Toy & Mystery Gift.

Macammana ek nak sertai? just klik pada Yanadzul Giveaway : Win Aivee Emart Toy & Mystery Gift atau pada banner di atas. Giveway anjuran Yanadzul dan hadiah tajaan dari Aivee Emart.

De'alya giveaway (28 Feb 10)


Jom ramai-ramai join contest De'alya giveaway. Just klik di De'Alya Giveaway atau pada banner di atas untuk mengetahui caranya yang amatlah mudah...

Happy cloth diapering giveaway (Sticky 31 Jan 2010)

Jom kita join Happy cloth diapering giveaway. Penyertaan saya adalah untuk kategori B seperti dibawah:-.

Pertemuan dengan cik CD

CD...menatang apakah iteww??? Mula nampak perkataan CD ni di forum Cari.com, tak ambik pot lg masa tu. Then bila shopping online, pasti nampak salah satu barang ada CD, still tak menemui lagi kesedaran. Then lagi, bila melawat je ke blog2 org lain mesti ada citer pasal CD...CD...CD...still tak ketemu jodoh lg dgn cik CD nih....aisey....

Sampailah satu ketika...jeng..jeng..jeng.... Member depan ofis beli satu set CD. Suruh dia bawak CD tu nak tgk & feel cemana la rupa & rasa cik CD yang dah lama ternampak2 nih. Hmmm...mmg best materialnya, kaler pn so fancy. Akhirnya bertemu jugak jodoh dgn cik CD nih bila ku mula membeli CD, itu pn share dulu dgn kawan ofis. Bila dah cuba pakai, mmg berbaloi compared to disposable diapers... Apa yg bestnya???

1- Hijaukan Bumi
2- No more nappy rash
3- Kecomelan babyku berganda dgn penggunaan CD
4- Bermacam design dan kaler di pasaran
5- Menjimatkan (in long-term)

Insyaallah lepas ni, cik CD adalah salah satu dr koleksi kegemaranku, blh pakai lagi wooo sampai ke anak2 yg lain, mmg sangt untung dan berbaloi2. Tak sesia la bertemu jodoh dgn cik CD ni. Yang menambah bestnya lagi, hubbyku pn mula menyokong pemakainan CD nih, so lagi berkobar-kobar la daku....

My adorable baby with the CD
Umar Saidi, 10 bulan


Macammana nak join giveaway ni? Just pergi saja di Happy cloth diapering giveaway. atau klik banner kat bawah ni.

Cabutan Bertuah di Yanmieonline.com (Sticky 31 Jan 2010)

Yanmieonline.com adalah sebuah laman blog peribadi Yanmie dan Keluarga. Tiada sebarang kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada. Sekiranya ada, kemungkinan ianya hanyalah kebetulah sahaja. Yanmieonline.com dengan ini ingin mengadakan cabutan bertuah sempena Tahun baru 2010.

Pemenang untuk pertandingan ini akan menerima 1 set Minyak Wangi Pure dan Barangan Mutiara Asli dari Sabah. Opss!! lagi ada hadiah khas untuk referrer tertinggi akan menerima hadiah yang sama seperti pemenang utamauntuk keterangan lanjut tentang Pertandingan ini, baca di http://yanmieonline.com/2010/01/cabutan-bertuah-di-yanmieonline-com/

Saya dpt tahu dari blog http://zaikulim.blogspot.com/

mietos lucky draw

Jom kota meriahkan lucky dray anjuran mietos. Cuma klik di
mietos lucky darw atau pada banner di atas utnuk cara-caranya.
Zana tahu lucky darw ni dari blog ZaiKulim
Kalau dapat lucky draw ni Zana nak souvenier @france

MOBS & Kedai Gambar Kami : Cutest Baby with Blanket Contest (2 Feb 10)

Baby Umar Saidi at age 3 months
currently he's now 11 months
Baby Umar now at the stage to get the stepping licence hehehe.... Really loves all advertisment on TV exspecially with the sounds of baby and kids, will quickly turn over his head to the sounds. He already got 6 tooths and eat so much. Don't be as big as mommy sayang...hehehe

It's time for another exciting contest :) again by MOBS

Yep.. this time with the theme"Cutest Baby with Blanket Contest" This time it's brought to you by MOBS & Kedai Gambar Kami


Just follow all the simple rules here "Cutest Baby with Blanket Contest"
or just click on the banner below