Blog of my life.......Please drop by

My Blog List

Jom Shopping

Happy cloth diapering giveaway (Sticky 31 Jan 2010)

Jom kita join Happy cloth diapering giveaway. Penyertaan saya adalah untuk kategori B seperti dibawah:-.

Pertemuan dengan cik CD

CD...menatang apakah iteww??? Mula nampak perkataan CD ni di forum Cari.com, tak ambik pot lg masa tu. Then bila shopping online, pasti nampak salah satu barang ada CD, still tak menemui lagi kesedaran. Then lagi, bila melawat je ke blog2 org lain mesti ada citer pasal CD...CD...CD...still tak ketemu jodoh lg dgn cik CD nih....aisey....

Sampailah satu ketika...jeng..jeng..jeng.... Member depan ofis beli satu set CD. Suruh dia bawak CD tu nak tgk & feel cemana la rupa & rasa cik CD yang dah lama ternampak2 nih. Hmmm...mmg best materialnya, kaler pn so fancy. Akhirnya bertemu jugak jodoh dgn cik CD nih bila ku mula membeli CD, itu pn share dulu dgn kawan ofis. Bila dah cuba pakai, mmg berbaloi compared to disposable diapers... Apa yg bestnya???

1- Hijaukan Bumi
2- No more nappy rash
3- Kecomelan babyku berganda dgn penggunaan CD
4- Bermacam design dan kaler di pasaran
5- Menjimatkan (in long-term)

Insyaallah lepas ni, cik CD adalah salah satu dr koleksi kegemaranku, blh pakai lagi wooo sampai ke anak2 yg lain, mmg sangt untung dan berbaloi2. Tak sesia la bertemu jodoh dgn cik CD ni. Yang menambah bestnya lagi, hubbyku pn mula menyokong pemakainan CD nih, so lagi berkobar-kobar la daku....

My adorable baby with the CD
Umar Saidi, 10 bulan


Macammana nak join giveaway ni? Just pergi saja di Happy cloth diapering giveaway. atau klik banner kat bawah ni.

Cabutan Bertuah di Yanmieonline.com (Sticky 31 Jan 2010)

Yanmieonline.com adalah sebuah laman blog peribadi Yanmie dan Keluarga. Tiada sebarang kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada. Sekiranya ada, kemungkinan ianya hanyalah kebetulah sahaja. Yanmieonline.com dengan ini ingin mengadakan cabutan bertuah sempena Tahun baru 2010.

Pemenang untuk pertandingan ini akan menerima 1 set Minyak Wangi Pure dan Barangan Mutiara Asli dari Sabah. Opss!! lagi ada hadiah khas untuk referrer tertinggi akan menerima hadiah yang sama seperti pemenang utamauntuk keterangan lanjut tentang Pertandingan ini, baca di http://yanmieonline.com/2010/01/cabutan-bertuah-di-yanmieonline-com/

Saya dpt tahu dari blog http://zaikulim.blogspot.com/

mietos lucky draw

Jom kota meriahkan lucky dray anjuran mietos. Cuma klik di
mietos lucky darw atau pada banner di atas utnuk cara-caranya.
Zana tahu lucky darw ni dari blog ZaiKulim
Kalau dapat lucky draw ni Zana nak souvenier @france

MOBS & Kedai Gambar Kami : Cutest Baby with Blanket Contest (2 Feb 10)

Baby Umar Saidi at age 3 months
currently he's now 11 months
Baby Umar now at the stage to get the stepping licence hehehe.... Really loves all advertisment on TV exspecially with the sounds of baby and kids, will quickly turn over his head to the sounds. He already got 6 tooths and eat so much. Don't be as big as mommy sayang...hehehe

It's time for another exciting contest :) again by MOBS

Yep.. this time with the theme"Cutest Baby with Blanket Contest" This time it's brought to you by MOBS & Kedai Gambar Kami


Just follow all the simple rules here "Cutest Baby with Blanket Contest"
or just click on the banner below

Saat Manis Si Manja (31 Jan 10)

Contest by Ezna or ummi Dania Yasmine yg sangat lah comelnye..



Nurul Uzma
4 tahun

“Pertemuan bersama Cik Kanggaroo yang lapaq…First time boleh pegang betul-betul
.”


Percutian kami ke Gold Coast, Australia. Memang best sangat-sangat. Kalau ada rezeki boleh pergi lagi, kali ni dengan adik plak ye...


Nak tahu dengan lebih lanjut silalah ke Contest Saat Manis Si manja atau klik pada banner kat bawah ni dengan tunnya yag sangat comel itu. Senang je…. Sempat lagi ni.



Hadiahnya pun best sgt. Uzma pn memang sekarang dok menggila dengan semua barang princess. Bestnye kalo dapat…Wish me luck

Noir Jewellery Giveaway (26 Feb 10)


Noir Jewellery adalah pembekal aksesori kristal dan mutiara. Menawarkan harga berpatutan terutama kepada pemborong. Design terkini dan terlaris di pasaran..
JOM JOIN...BOLEHLA MELARAM DGN SET RANTAI BARU NANTI
Caranya cuma klik di Noir Jewellery Giveaway atau pada banner di atas.

Giveaway Sempoi Oya 2010

Mari kita beramai-ramai join Giveaway Sempoi Oya 2010. anjuran Oya
Amatlah mudah cara-caranya cuma klik di Giveaway Sempoi Oya 2010. atau pada banner kat atas tu je. Jangan tunggu lama-lama walaupun masa masih panjang lagi.

::little fingers world @ full of wonder contest::

First of all, Happy Belated Annyversary to eb aka mamaaerish & Happy 1st Birthday to Aerish yang telah menganjurkan ::little fingers world @ full of wonder contest::



Umar Saidi the Explorer
10 months
Mumy of the explorer = Zana
Everytime keluar jalan-jalan mcm ni la keje Umar. Mesti nak dok tepi tingkap sambil gedik-gedik & lompat-lompat. Very excited to explore everything outside. Rumah kami agak kurang tingkap, halaman pun takde, so bila keluar ni dia jadi jakun sikit..heheheh...very excited.
So, kenkawan semua, jom kita memeriahkan contest anjuran eb. Cuma klik di ::little fingers world @ full of wonder contest:: or at the banner below. Mari..mari...mari....

Penyertaan Contest Lekat & Menang anjuran www.azizwan.com

"Sticky mode"




"Jom sertai Contest Lekat & Menang yang dianjurkan di www.azizwan.com"
Hadiah merupakan wang tunai bernilain RM50 untuk 1 pemenang
dan RM30 untuk referrer kepada pemenang
Saya tahu contest ini dari blog ZAIKULIM
Sila letak ZANA sebagai referrer anda.

Contest Sweet Picture Anak Bersama Ibu (29 Jan 10)


Nama Ibu: Zana
Nama Anak: Umar Saidi
DOB anak: 1 Mac 009
Sweet Moment:
Actually, every second with you is the sweet moment.
Every laugh and cry is the sweet moments.
Having you is the sweet moment.
Hugging you is the sweet moment.
Kissing you is the sweet moment.
Masa ni bawak Umar jalan-jalan kat bawah, everytime kereta & motor lalu mesti dia kelam kabut toleh nk tgk, mmg sweet sgt melihat dia teruja dgn benda yg baru...
Contest anjuran Eiya. Nak join sila klik di Contest Sweet Picture Anak Bersama ibu or klik pada banner dibawah.
Hadiah tajaan dari Mytomeioutlet




Adrini’s 1st Giveaway

Jom kita meramaikan giveaway UmmiKhayra di
http://www.adrinis.com/blog


dan
http://krochetshop.blogspot.com/
sebagai penaja bersama.
cepat-cepat!!! sempat lg ni

I Love You Adik Contest (1 Feb 10)

Bestnya ada contest yang mcm ni....Actually memang byk jugak koleksi gambar Kakak & Adik... Letak byk2 sbb maksimum blh letak 3. pilih le mana yg berkenan ye...







Semua gambar atas adalah dari org yang sama
Kakak : Nurul Uzma, usia sekarang 4 thn 3 bln
Adik : Umar Saidi, usia sekarang 10 bln


So, kengkawan semua, jgn tunggu2 lagi,
kalau takde lg gamba mcm ni cepat2 snap, sempat lagi nih...
Cemana nak masuk contest ni??? cepat klik di I LOVE YOU ADIK CONTEST atau
klik pada banner kat bawah ni...
Contest anjuran LeaKhalid
Hadiah tajaan MyLittleKimi

Lea Khalid Giveaway (29 Jan 10)

Jom join Giveaway from Lea Khalid. Sila tengok semua syarat2nya di Lea Khalid Giveaway or just klik pada gmbar di atas...hurry!! hurry!! ada masa lagi ni...

Pretty Zaza Baby Face Contest (5 Feb 10)

Kali ni nak mencuba nasib join contest ni anjuran cik ZAZA. Dek kerana had umur 1-6 tahun, kakak pun berpeluang turut serta.....


Nurul Uzma
Girl
4 tahun


Umar Saidi

Boy

10 Bulan
Jom kawan-kawan kita meriahkan contest ni. Semua info bleh tgk di PRETTYZAZA or just click kat gambar baner bawah ni.

Contest by beliamuda


beliamuda {dot} com sedang mengadakan contest untuk semua yang mempunyai blog dan seorang rakyat Malaysia. Hadiah ditawarkan RM20 dan pemenang akan dipilih secara rambang. Tiga pemenang akan dipilih untuk contest ini.

Selain itu, dua pemenang akan dipilih daripada referral terbanyak kepada contest ni. Referral saya untuk contest ini ialah ZAIKULIM

Sila semak lebih lanjut di entri contest menangi RM20.

Mama Ayu 1st Giveaways (10 Jan 2010)



Mari sama-sama menghanatkan giveaways from mama ayu di sini. Syarat2nya amatlah mudah. ikut saja semua instruction kat sini


Hadiah yg bakal menanti memang best, merupakan sekeping voucher from England optical....



Apa tunggu lagi...jom la...

MYLUVERLYCRAFT GIVEAWAY

Mari join giveaway lg, hehehhe...kali ni nk join giveaway anjuran myluverlycraft hehehe... & syarat2 nyer boleh refer di sini giveaway myluverlycraft
Hadiahnya soooo cute....bestnyee kalo dpt..



HAPPY BELATED BIRTHDAY TO PN PENGANJUR

Label & Banner Contest/Giveaway (15 jan 2010)


Jom layan giveway nie kat http://ahadiidayu.blogspot.com mmg sangat mudah dan menarik..
cepat...cepat...

AlmariAdel - New Year Giveaway



Sempena 2010 yang bakal menjelang nie, AlmariAdel nak menganjurkan satu giveaway... Sudi² la menjOinkan diri yeeeaaaa...
Boleh tgk syarat2 penyertaan nya di ALMARIADEL
Ada hadiah misteri tau....

My Birthday Giveaway

Giveaway dr Pn Lydia sempena birthdaynya.
Cemana ek nak join??? jist klik di DELIAGARDEN



Hadiah yg bakal dimenangi.....
Hadiah 1

sebuah POUCH SLING exclusive made by DELIAGARDEN!!
Hadiah 2
Cutie Green Totebag/nursing bag


HAPPY BIRTHDAY TO LYDIA!

Pampers4free Giveaway


Jom meriahkan giveaway ni kat sini
Size pilihan : Size M
Syarat Mudah:
1) Beritahu saiz pampers yang dikehendaki korang. Pilih samada saiz (M) atau (L) sahaja.
2) Dah setel tinggalkan link giveaway korang dalam kotak komenku. Kalau korang tak boleh tinggalkan link giveaway korang melalui kotak komen, tinggalkan link tersebut pada kotak chatbox aku disidebar.
3) Wajib jadi follower dan addlink blog penaja bersama giveaway ini: Sari dari blog yang super sweetnya Fitrah Cinta. Ini link blognyer Fitrah Cinta.



Pemenang dipilih melalui cabutan bertuah. Antara hadiah-hadiahnya ialah:
Hamper mini Pureen I:
1) Pampers size (M), Bedak, Losyen, Baby Oil dan Baby Bath jenama Pureen
2) Pampers size (L), Bedak, Losyen, Baby Oil dan Baby Bath jenama Pureen


Hamper mini Pureen II:
1) Bekas botol susu, Pampers size (M), Nappy rash cream dan Bedak jenama Pureen


Hadiah spesel:
1) CD Printed corak spongebob

MOBS & Lollietots CUTEST SMILE BABY CONTEST

Umar Saidi
10 months


This time try our luck to join this contest by MOBS. Just go to this site.... and follow all the simple intructions. Hope this time is our time....